Drost Handel & Montage

Pelletkachels

Pelletkachels

De pelletkachel is een verbrandingsoven die de voordelen van een houtkachel combineert met het gebruikersgemak van een gastoestel.

Houtpellets worden gemaakt van 100% houtzaagsel. Het houtzaagsel wordt samengeperst tot een cilindrisch staafje van rond 6 mm met een variabele lengte van 10 tot 25 mm. Vanuit de voorraadtank worden de pellets door de pelletkachel met een draaiende vijzel naar de vuurkorf getransporteerd en ontstoken door een gloeispiraal. De vrijgekomen warmte wordt door de warmtewisselaar van de pelletkachel onttrokken uit de verbrandingsgassen en overgegeven aan de omgeving.

Door de geavanceerde technologie wordt de uitstoot en vervuiling tot het minimum teruggebracht. Dit vormt de perfecte oplossing voor iedereen die zijn huis wil verwarmen met de meest duurzame methodes om het milieu te ontzien.

Werking van een pelletkachel:

Herz Kachels

Herz Kachels


Het assortiment van Herz omvat hout-cv kachels, houtsnipperkachels, houtsnipper/pelletkachels en pelletkachels.... Meer info >>
Rika kachels

Rika kachels


Rika is marktleider van pelletkachels in de Duitstalige landen en is één van de belangrijkste aanbieders van kwaliteitsvolle houtkachels, dit door de kwaliteit, de innovatie en het design.... Meer info >>